07.06.2012

T&T osakkaaksi Mikrobioniin

Tarmo ja Terveys Oy on tänään tehdyllä sopimuksella tullut Mikrobioni Oy:n yhdeksi osakkaaksi ja samalla Tarmo ja Terveyden sisäilmastokyselypalvelut siirtyvät osaksi kuopiolaisen Mikrobionin liiketoimintaa.

Tarmo ja Terveys Oy on tänään tehdyllä sopimuksella tullut Mikrobioni Oy:n yhdeksi osakkaaksi ja samalla Tarmo ja Terveyden sisäilmastokyselypalvelut siirtyvät osaksi kuopiolaisen Mikrobionin liiketoimintaa.

Muutoksen myötä Mikrobioni saa käyttöönsä Tarmo ja Terveyden sisäilmaongelmiin liittyvän terveysosaamisen. Samalla yrityksen omistuspohja ja hallitus uudistuvat siten, että toimitusjohtaja Helena Rintalan ja tutkimusjohtaja Teija Meklinin lisäksi hallitukseen tulevat vahvan toimitusjohtajataustan omaava asiantuntija  Markku Rönkkö sekä Tarmo ja Terveyden varatoimitusjohtaja Juuso Aulanko. Operatiivista johtoa vahvistetaan nimittämällä Tarmo ja Terveyden toimitusjohtaja, työlääketieteen dosentti Markku Seuri, vastaamaan yhtiön sisäilmastokyselyistä ja niiden asiantuntijalausunnoista.

– Prosessi on ollut nopea, aloitimme keskustelun helmikuussa. Tavoitteenamme on kasvaa edelleen, ja tämän sopimuksen myötä saamme vahvaa osaamista yritykseemme. Tuen ja uuden yhteistyön turvin pystymme laajentamaan sisäilmastopalvelujamme. Tulemme kehittämään myös uusia palveluja rakennusten sisäilmaongelmien analytiikkaan, summaa Meklin.

Mikrobionin palveluvalikoima laajenee sopimuksen myötä sisäilmastokyselyillä. Yritys tarjoaa asiakkailleen laboratorioanalyysipalveluja, asiantuntijapalveluja, asiantuntijatukea ja koulutusta sisäilmaongelmiin liittyen.
– Teemme esimerkiksi  mikrobiologisia ja kemiallisia määrityksiä rakennuksista otetuista näytteistä. Asiakkaitamme ovat erityisesti yritykset, jotka tekevät rakennusten kuntoarvioita ja tutkimuksia sekä korjaussuunnittelua. Myös kuntien toimijat kuuluvat ydinasiakkaidemme joukkoon. Palvelemme myös yksityisiä asiakkaita, joten kaikki yhteydenotot ovat tervetulleita. Etuinamme ovat asiantuntemus, nopeus ja joustavuus, sanoo Meklin.

Kasvuyritys Mikrobioni Oy perustettiin vuonna 2010 Kuopio Innovationin yrityshautomon tuella ja sai iiketoimintansa suunnitteluvaiheessa tukea myös osaamiskeskusohjelman ympäristöteknologia-alalta. Mikrobionin osaaminen pohjautuu sen perustajien pitkään tutkimustyöhön kosteus- ja homevaurioiden parissa. Yritys on erikoistunut monipuoliseen analytiikkaan ja palveluihin rakennusten sisäilmaongelmien selvittämisen tueksi ja sen laboratoriotilat sijaitsevat Kuopion tiedepuistossa. Yrityksessä tehdään jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä, jonka tavoitteena on luoda entistä herkempiä ja nopeampia analyysimenetelmiä.

Lisätietoja:

Teija Meklin
tutkimusjohtaja
Mikrobioni Oy
Puh. 045 657 7330
teija.meklin(at)mikrobioni.fi

Markku Seuri
toimitusjohtaja
Tarmo ja Terveys Oy
Puh. 0400 203 812
markku.seuri(at)tarmojaterveys.fi